Egészség

Témakörhöz kapcsolódó további cikkek

Egészséges lélekkel
Fogaink ápolása
Talpunk a test mikrokozmosza
Gondolatok a tejről
Ennivaló brokkoli
Nem gyomorégés: reflux
Gyógyítani képes állatok

Élj 100 évet egészségesen! - Meridián gyakorlatok mindenkinek
Bensőnk egyensúlya
Nevetéssel az egészségért
Életünket mi alakítjuk

Magasabb szintű tudatosság
Tánccal a harmonikus életért
Egészséges környezetben élni

Címkék ezen az oldalon: terápiaegészség, gyógyítás, masszázs

Talpunk titkai

Gyógyulás - a talpunkon keresztül

Cikk utoljára frissítve: 2010. március 30.

A talpon keresztüli gyógyító zónákat már az ókori Kínában is ismerték, de találkozhatunk vele egyiptomi sírkamraábrákon, valamint inka oltárképeken, ahol kőbe vésték a talpmasszázs alapjait.

A talp idegellátása ugyanis rendkívül gazdag, és azzal, hogy cipőbe kényszeríttettük, elveszítette önerősítő képességét.

a láb masszírozása az adott reflexológiai pontokon keresztül hat szerveink működéséreTöbb mint 70 000 idegvégződés található rajta, így különösen alkalmas arra, hogy rajta keresztül nyomásingerületet küldjünk a vele összeköttetésben lévő szervek, mirigyek és idegek felé, működésbe hozva ezáltal a szervezet saját öngyógyító erőit.

Testünk rengeteg módon adja tudtunkra, ha valami baj van odabenn, folyamatosan jelez tehát. Jelez, ha elfáradt, túlterhelt, vagy ha nem tud a benne felgyülemlett méregtől segítség nélkül megszabadulni.

Tehát meg kell tanulnunk figyelni a test üzeneteire, hallgatni ezekre a belső hangokra.

Betegség akkor következik be, ha a mérgek dugulást idéznek elő a csatornákban és akadályozzák az energiák szabad áramlását. Az energiacsatornák ezzel elzáródnak, károsítva ezzel egyik vagy másik területet. A reflexológus az ezekhez a területekhez vezető zónák stimulálásával csökkenti a feszültséget, fokozza a szerv anyagcseréjét, vér- és
nyirokkeringését, és ezzel regenerálja az egész szervezetet.


Miért a reflexológia és nem a gyógyszerek?

*  A reflexológia természetes gyógyítási módszer,

*  Az egyik legrégebbi kezelési módok egyike. Története az ősidőkbe nyúlik vissza, hiszen lábmasszázst ábrázoló rajzokat találhatunk már az ősi kínai, japán, indiai és egyiptomi kultúrákban is. Egyidős a hagyományos kínai gyógyászatban alkalmazott akupunktúrával/ ill. akupresszúrával

*  Nincsenek mellékhatásai,

*  Segít beindítani a szervezet öngyógyító mechanizmusait.
 

 

a talp masszírozása, talpunk masszíroztatása kellemes, pihentető élményt is nyújt

Mi történik egy reflexológusnál?

Első esetben mindig egy állapotfelmérésre kerül sor, ahol a reflexológus kapcsolatba kerül az egész emberrel, annak testi és lelki mivoltával. Az egészben az a jó, hogy szinte teljesen fájdalommentes a kezelés, és ugyanakkor relaxáló, pihentető érzés egy kényelmes székben hátradőlve ellazultan kikapcsolódni egy fél órára.

Igen, mindösszesen egy fél óra terápia hetente elegendő ahhoz, hogy hozzájáruljunk szervezetünk öngyógyító mechanizmusához és tegyünk valamit az egészségünkért!
Így egy kevés időráfordítással és odafigyeléssel is óriási csodákat tudunk végbevinni testünkben, ami a mai felgyorsult világban különösen értékes idő- és energiamegtakarítást jelenthet.

Kortól, nemtől függetlenül mindenkiben pozitív változásokat eredményez, így gyermekünknél is bátran alkalmazhatjuk, hogy felkészítsük szervezetüket az influenzás időszakokra.

Ne feledjük, hogy a betegséget mindig könnyebb megelőzni, és kevesebb pénzbe is kerül, mint gyógyítani azt!


Brekk Tímea

 

 

Facebook TwitThis IWIW Google

 

 

  Weblink Linkgyűjtemény, Linkek

 LinkBank

 megaport

 

 

vissza a címoldalrabamapa.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!